Hoe kan ik me voorbereiden op de overgang naar rijk gas dit jaar?

De gemeenten Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Pieters-Woluwe zullen binnenkort overschakelen op rijk gas. Deze wijziging vereist dat alle gasapparaten vóór september op compatibiliteit worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze goed en veilig werken.

Het bedrijf dat de individuele en collectieve ketels van Aan de Rand van het Zoniënwoud-behuizing onderhoudt, zal de compatibiliteit van deze apparaten op het moment van zijn bezoek controleren. Huurders zijn verantwoordelijk voor hun kachel, fornuis, convectoren en decoratieve open vuur, die zij moeten controleren bij een technicus van de fabrikant van het apparaat of een technicus van de officiële distributeur van dezelfde fabrikant. Het is belangrijk om naar het bezoekrapport te vragen en het zorgvuldig te houden.

Hoe weet ik of de gasfornuis of de kookplaten voldoen aan de voorschriften? Normaal gesproken moeten we een plaatje op de apparaten vinden met de G20-aanduiding. Als dit niet het geval is, moet het apparaat worden vervangen (wees voorzichtig, de aanwezigheid van de plaat ontheft de controle van het apparaat niet).

Meer informatie? https://legazchange.brussels/ – 0800 11 744