Sint-Pieters-Woluwe/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde : 1312 deuren tegen brand in sociale huisvesting!Sint-Pieters-Woluwe/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde :

In 2021 had Aan de Rand van het Zoniënwoud een audit uitgevoerd van de brandveiligheid van haar erfgoed en had ze zeer snel de eerste golf gelanceerd van de naleving van bijvoorbeeld, de installatie van een aanzienlijk aantal extra blusmiddelen, de installatie van een centraal alarm en een booster voor brandkranen.

Tegelijkertijd werden bestanden, contracten, bestellingen en rekeningen voorbereid voor een andere, meer kolossale golf van interventies.

In totaal zullen 1312 toegangsdeuren, gemeenschappelijke ruimte en kelders worden vervangen door branddeuren van de nieuwste generatie om huurders beter te beschermen tegen risico’s in appartementsgebouwen.

Dit komt bovenop de bijgewerkte bewegwijzering voor brandveiligheid, de controle van rookmelders, de organisatie van brandoefeningen en een bewustmakingscampagne over de juiste acties om brand te voorkomen of vast te zitten als deze uitbreekt.

De subsidies zijn grotendeels ontoereikend als u een grondige en kwalitatieve renovatie wilt uitvoeren. We moeten prioriteiten stellen.
Aziz Sopi, algemeen directeur van Aan de Rand van het Zoniënwoud

Het leek ons essentieel om beveiliging bovenaan onze zorgen te plaatsen.
Vincianne Lerate, voorzitter van de raad van bestuur van Aan de Rand van het Zoniënwoud